Surftown tester ny Webmail

Da mange af jer gennem længere tid har oplevet problemer med vores nuværende udbyder af Webmail, har vi besluttet os for at teste et andet alternativ. Den nye Webmail er tilgængelig fra adressen https://webmail-test.surftown.com og jeg vil her gerne opfordre til at I prøver den.

Jeg hører også meget gerne feedback fra jer om det nye alternativ.

Både med henblik på specialtegn (Æ, Ø og Å), ydelse og generelle indstillinger. Smid blot en kommentar på indlægget her eller send mig en email på tjj@surftown.com

24 Comments

 1. Thomas Jacobsen
  18/01/08 @ 09:29

  Der kan i øvrigt blive vist en hvid side enkelte gange I går ind på den nye Webmail her i starten – tryk CTRL+F5! 🙂

 2. DimSushi
  18/01/08 @ 15:08

  Jeg synes da at det er et skridt i den rigtige retning at forsøge at finde en god open source platform til jeres webmail. Godt nok er skin mv. en betalingsløsning, men derfor er den bagvedliggende applikation stadig open source.

  Det er dog stadig tæt på umuligt at teste den rigtigt. Jeg får rigtigt mange sider som ikke loader eller hvor kun den ene af de to frames loader. Kender dog godt mailsystemet. Er ikke jordens mest sexede system, men tilgengæld bund solidt.

 3. Thomas Jacobsen
  21/01/08 @ 11:12

  Hejsa DimSushi,

  Jeg har selv brugt denne applikation gennem en årrække og synes faktisk det ændrer karakter med den nye mulighed for skins.

  Jeg har noteret mig dine oplevelser – alt svar samles og så får jeg vores udviklere til at løse det, før vi overgår til release.

  Tak for feedback 😀

 4. mboesen
  21/01/08 @ 15:37

  Jeg har haft problemer med webmail hele dagen og kom nu tilfældigvis her forbi bloggen for første gang.

  Dejligt med et nyt alternativt og det ser også pænere ud – i mine øjne……

  Det eneste negative jeg har oplevet er at den virker meget langsom?!?!

 5. Thomas Jacobsen
  21/01/08 @ 15:57

  Hej mboesen – velkommen til 🙂

  Er det den nye webmail du finder langsom?

  Dbh,
  Thomas

 6. leo
  22/01/08 @ 11:50

  Dejligt at se webmail baseret på squirrelmail – og så lidt finere med nuts skins. Har selv sat squirrelmail op som webmail til mine surftown kontoer (1.5.1).
  Som de andre er der en del hvide sider når man fx. vil se options/gemme ændringer etc. – men går ud fra det er i testfasen..

  Et par forslag:
  1: tilføje folder synch plugin – så folderliste opdateres når man læser mails (dvs. antal af nye mails opdateres korrekt når man læser/har læst nye mails) – https://www.squirrelmail.org/plugin_view.php?id=64

  2: mulighed for at gemme “options” i venstresiden – ved godt man kan minimere den, men hvis man har folderlisten + kalender + options, ender man med en scrollbar i venstresiden (jeg kan finde en option til at slå minicalendar fra, men ikke options…)

  3: Autosvarer / vacation. Det ville være super hvis det var muligt at sætte autosvarer direkte i webmailen. Der findes en del plugins allerede til dette – men jeg ved selvfølgelig ikke om disse passer i jeres system.

  Ellers er det super – jeg har ikke set nogen æøå problemer. Det eneste lille ekstra er at v.siden ikke kan skaleres, men ved ikke om dette er pga. nutsskins.

 7. DimSushi
  22/01/08 @ 12:51

  Jeg har også lidt feedback. 🙂

  1 – Rart at man ikke er tvunget til at åbne webmail i et nyt vindue som det er tilfældet med det nuværrende system.

  2 – Jeg kan ikke ændre sprog til dansk. Den registrere det godt nok, men det bliver stadig ikke dansk.

  3 – En muighed for import/export af kontakter er meget nyttig. Ellers er det noget sværre at skifte.
  https://www.squirrelmail.org/plugin_view.php?id=29

  4 – Stadig en del hvide sider, men mindre end da jeg tjekkede sidst.

 8. mboesen
  22/01/08 @ 13:53

  Hej Thomas

  Mange tak!

  Ja, det er den jeg kom ind på via linket øverst oppe! Det er som om at den ikke opdatere sig selv. Selvom jeg f.eks. havde slettet en del mails stod der stadig at der var det samme tilbage i indbakken. Først efter en F5 kom det nye tal frem eller hvis jeg havde været inde i en anden mappe.

 9. leo
  22/01/08 @ 15:26

  mboesen – det er en kendt “fejl” i squirrelmail (som løses ved at installere folder synch plugin’et)

 10. HenrikT
  28/01/08 @ 16:47

  Hejsa, alletiders med denne blog :o)

  Jeg har et par kritiske spørgsmål ;0) – I det at jeg bruger både PC og Mac, har jeg bemærket at min webmail ikke fungere særligt godt med Firefox på Mac’en.

  Fx. er funktionenfeltet hvor man sætter flueben i – for sletning af mails ikke tilstede (heller ikke ikonet i titelbaren hvor man kan vælge “alle mails” på én gang.

  Der er problemer med webmailen mere end hver 2′ gang når jeg har slettet en eller flere mails med opdatering, ofte skal jeg slette den samme mail 2-3 gange før den er væk, når jeg har opdateret siden manuelt.

  Sidst – sker der ikke noget når jeg klikker på “log ud”.

  Håber at I opfatter dette som lidt konstruktiv kritik. – og håber at det nye webmailsystem ikke har de samme fejl med – det vil være superfedt :o)

  Indtilvidere har jeg kun samme oplevelser med det nye system som allerede nævnt af andre på denne blog.

  – Dog får jeg ved klik “ctrl + F5” en fejlmeddelse og bliver kastet af :o(
  (Stadig på en Mac med Firefox…)

  Vh.
  Henrik

 11. Thomas Jacobsen
  29/01/08 @ 10:13

  Hej HenrikT! 🙂

  Mange tak – og velkommen til. Blot for at være sikker; Er det i begge Webmail klienter du oplever det eller?

  Dbh,
  Thomas

 12. repsdorph
  31/01/08 @ 22:17

  Hej,

  Der har været kolosale problemer med at læse mails, selv via test-serveren, og idag er det overhovedet ikke lykkedes til trods for utallige forsøg at logge på. Via Outlook får jeg hele tiden time-out og via test-serveren får jeg hele tiden svaret: ERROR: Connection dropped by IMAP server. Er begge servere brudt totalt sammen???

  Med venlig hilsen,
  Christian Repsdorph

 13. Thomas Jacobsen
  01/02/08 @ 10:02

  Hej resdorph,

  Som jeg skrev i svaret på den mail du sendte før indlægget, kører begge servere. Du er nødt til at hive fat i supporten direkte 🙂

  Mvh,
  Thomas

 14. HenrikT
  02/02/08 @ 15:14

  Hej Thomas,

  Det er primært på Mac med firefox (Som er min “hjemme maskine” + min Macbook Pro, til rejser mv.).
  På PC’en med XP/firefox bruger jeg primært outlook, og her er der ikke problemer, andet end da jeres system var nede. Det er kun sjældent, men det sker, at der er (samme) problemer med webmailen her.

  Ellers er jeg er meget positiv over jeres nye initiativ (ny interface/webmail-system), håber at det kørere bedre på Mac’en, – har været inde nogle gange og teste, Brugerfladen virker langt mere struktureret og mere intuitiv – ikke så forkrøblet som det gamle. Men da der er en del “kom i gang fejl” – som de blanke sider kan jeg ikke give et kvalificeret feedback endnu..

  Vh.
  Henrik

 15. mboesen
  06/02/08 @ 07:46

  Hej

  Jeg har downloaded FOLDER SYNCH PLUGIN, da flere jo anbefaler at man installere det. MEN HVOR skal det installeres?

  Den udpakkede downloadede fil indeholder en masse PHP filer. Skal jeg have dem på mit eget website eller……?

 16. Thomas Jacobsen
  06/02/08 @ 07:48

  Indrømmet, jeg havde nu forstået det som om Folder Synch plugin’et var server-side? 🙂

 17. mboesen
  07/02/08 @ 07:49

  Det har du sikkert meget ret i og det er da også mest logisk. Jeg ser hvad der sker 😉

 18. fjordbak1
  21/02/08 @ 16:08

  Hej,
  Jeg er skiftet til Surftown for 3 måneder siden og har egentlig været relativt godt tilfreds (også med webmailen).

  Men jeg må indrømme at jeg godt nok bliver desillusioneret, hvis Surftown vælger at overgå til Squirellmail, eftersom det er en af hovedårsagerne til at jeg nu to gange på 3 år har valgt at skifte udbyder (har været et par andre ting også).

  Systemet fungerer simpelthen dårligt både opbygningsmæssigt, funktionsmæssigt og grafisk er det simpelthen noget af det ringeste der findes.

  Jeg er, som udgangspunkt, ligeglad med om det er open source eller ej Surftown vælger. Det der i denne sammenhæng er vigtig, er at man vælger det absolut bedste på markedet – både i fht. stabilitet, funktioner og grafik. Og efter tre år at være blevet “budt” på squirrelmail, så kan jeg ihvertfald konstatere at der må eksistere andre produkter der må være betydeligt bedre på markedet.

  Mvh.
  Flemming

 19. Thomas Jacobsen
  21/02/08 @ 16:46

  Hej Flemming – og velkommen på bloggen 😉

  Jeg har selv (privat) brugt Squirrelmail gennem de sidste 5-6 år, og rent stabilitetsmæssigt vil jeg mene den placerer sig bedst i forhold til andre valgmuligheder som f.eks. Atmail, Horde og Roundcube.

  Rent grafisk er der også sket rigtig meget for SquirrelMail på det seneste, men for nu at komme tilbage til sagens kerne – det er endnu ikke afgjort endegyldigt hvilken klient vi vælger at fortsætte med.

  Dbh,
  Thomas

 20. thomjens
  26/02/08 @ 11:45

  Hej,

  Hvornår forventes der at blive taget en beslutning om ny web mail ?

  Mvh
  Thomas

 21. Thomas Jacobsen
  27/02/08 @ 11:41

  Hej Thomas,

  Det kan jeg ikke rigtigt sætte en dato på, det afhænger mest af vores leverandør af (den gamle) webmail 🙁

  Dbh,
  Thomas

 22. DimSushi
  17/03/08 @ 15:26

  Jeg får stadig alt for mange blanke sider til at det her er et alternativ desværre. Ville hellere bruge det, men ikke når det kun virker nogen gange.

 23. Surftown / Thomas
  18/03/08 @ 07:36

  Vi smider det snart over på en server der udelukkende er dedikeret til webmail – så burde det gå væsentligt bedre 🙂

 24. Leif Steen Bramsing
  03/06/08 @ 10:42

  Med frygt for at blive slagtet af linux-tilhængerne m.fl… Er det muligt at I på sigt vil tilbyde Exchange server (også i webmail) om ikke til alle så til Windows kunderne ???