Surftown åbner datacenter på Grønland

Surftown er nu hoppet med på den grønne bølge og har besluttet at åbne ny serverpark på Grønland.

Anlægget, der skal ligge i Nuuk, vil blive drevet ved hjælp af eksperimentel vandkøling og miljørigtig strøm fra en lang række solceller. Bygningen skal opretholde alle Surftown’s forbindelser og til et vist antal satellitter, indtil man er kommet tættere på en langtidsholdbar løsning med at lægge tilpas hurtig forbindelse op til anlægget.

Eksperter fra IBM vil arbejde direkte med Surftown i den pågældende region for at støtte ved indføring af dette revolutionerende datacenter, som man håber vil anspore virksomhedsudvikling samt forskning i teknologi i hidtil uset niveau og inspirere andre danske selskaber til at foretage samme flytning.

Myndighederne i Grønland har samtidigt, ligesom Surftown, udtalt entusiasme overfor idéen. ”Vi håber naturligvis andre virksomheder indser vigtigheden af at realisere miljøvigtige udviklingsinvesteringer og glæder os over dette projekt, der kan bidrage til at fremme branchens omdømme”, lyder det fra Thomas Folmann, Salgs- og Marketingdirektør hos Surftown.

Allerede på nuværende tidspunkt er dokumentationen af serveres livscyklus et emne for mange producenter, og tendensen vil ifølge en nylig undersøgelse kun blive kraftigere de næste par år.

One Comment

  1. Surftown / Thomas
    02/04/08 @ 10:56

    Nu må det vist være på plads at dementere dette indlæg – det var naturligvis bare en aprilsnar 😉