Optimer dine billeder med WordPress-pluginet LiteSpeed Cache.

Reduktion af billedstørrelser

I første del af vores guide til opsætning af LiteSpeed Cache så gik vi igennem de mere grundlæggende funktioner i pluginet LiteSpeed Cache til WordPress. Udover de mange optimeringer som LiteSpeed kan give, når det kommer til præsentationen af indholdet, så kan LiteSpeed Cache også optimere dine billeder, sådan at billederne leveres hurtigst muligt.

Optimering af billeder

Når du tilføjer et billede på din hjemmeside, vil det i de fleste tilfælde ikke være optimeret for brug på nettet. Dette medfører at billeder på hjemmesider fylder langt mere end der egentlig er behov for. LiteSpeed Cache har en indbygget funktion for at hente billederne fra din hjemmeside, til en separat server, hvor deres størrelse efterfølgende bliver reduceret og sendt tilbage til din hjemmeside. Derudover kan LiteSpeed Cache også konvertere billeder til det ekstremt effektive billedformat WebP, og vise billederne i WebP-format, hvis de besøgendes browsere understøtter det.

Når et billede bliver optimeret, vil der altid blive gemt en kopi af den oprindelige fil. Dette sikrer at du altid kan gå tilbage til den oprindelige version af et billede, hvis der er behov for det.

Aktivering af billedoptimering i LiteSpeed Cache

For at aktivere billedoptimering så skal du først ind i menuen “LiteSpeed Cache”, og derefter ind under “Image Optimization.”

Første gang du går herind skal du trykke på “Update reduction status.”

Optimer dine billeder med Litespeed hos Surftown

Dette vil registrere din hjemmeside på LiteSpeeds billedoptimeringsserver. Når dette er gjort så skal du igen ind i menuen “LiteSpeed Cache” og derefter ind under Settings. Her finder du en fane ved navn “Media” og her en knap med navnet “Image WebP Replacement”. Denne skal stå til “On”.

Når det er ændret så klikker du på “Save Changes” for at gemme ændringerne.

Resultat

Når dette er gjort vil optimeringen gå i gang. For at forhindre at billedoptimeringsserveren bliver overbelastet har LiteSpeed Cache et kredit-system, der begrænser mængden af forespørgsler. Dette fylder op af sig selv, med tiden uden at det koster noget.
Dette sørger for at der ikke er alt for mange billeder der bliver sendt afsted til optimering på en gang. Det kan, med andre ord, tage noget tid før alle billeder er optimeret.

Når de er det, så vil man kunne se resultatet ved at vælge menuen “Medier” til venstre i menuen i WordPress.
Her vil der nu være en separat kolonne med navnet “LiteSpeed Optimization”.


 

Det grønne ikon vil deaktivere visning af et specifikt billede i WebP-format hvis der er behov for det.
Det blå ikon vil gendanne det oprindelige billede. Dette er nogle gange nødvendigt hvis komprimeringen bliver for kraftfuld.

Nu er du et skridt videre, for at få en lynhurtig hjemmeside.

Skriv et svar