Liste over de største issues

Jeg har de seneste par måneder surfet grundigt rundt på diverse fora og undersøgt og talt med folk om det de forespørger af funktioner, ikke udelukkende fra Surftown men for visse punkters vedkommende også helt generelt. Det har indtil videre affødt følgende liste af iøjnefaldende emner, som en del sikkert kan nikke godkendende til:

• Safe mode og register_globals m.v.

• Fri trafik og server ressourcer

• Opsigelse og fornyelse

• Mulighed for nedgradering

• Mailservere og ÆØÅ-karakterer

• Automatisk driftsstatus

Det er i øvrigt skrevet frit fra leveren og ikke prioritetsopdelt eller lignende.

I skal selvfølgelig være velkomne til at kommentere, især hvis I har tilføjelser. Jeg vil dog gennem de næste uger uddybe hvert punkt og håber det kan åbne op for en dialog/debat? 🙂

Dbh,
Thomas

15 Comments

 1. Hans
  29/11/07 @ 12:54

  Hej,
  Jeg har en lille ændring til den nuværende driftsinfo, da det er vet at gøre mig vanvittig 😉

  Kan du ikke få ændret denne:
  “All servers and applications are monitored 24/7/365…” – til blot 24/7 eller 24/7/52, da 24/7 jo betyder 24 timer om dagen i 7 dage!

 2. Christian Sparre
  29/11/07 @ 13:28

  En mulighed for at kunne køre Gallery ville være helt fantastisk. Safe mode er bare generelt en irritation uden lige. Men det nok fordi jeg så gerne vil kunne køre Gallery 🙂

 3. Thomas Jacobsen
  03/12/07 @ 08:18

  Hej Hans – velkommen til 🙂

  Hmm ja, jeg synes jo den er helt korrekt i og med alle servere netop er døgnovervågede hele året rundt. Men du har ret, blot 24/7 eller en helt tredje formulering er måske bedre, så det bliver lidt mere “håndgribeligt”.

  https://en.wikipedia.org/wiki/24-7-365

 4. haar
  05/12/07 @ 21:43

  Det ville bestemt heller ikke være af vejen hvis i begyndte at understøtte ASP 3.0

 5. Bachmann
  06/12/07 @ 15:57

  Oppetid på serverne er en vigtig ting.
  Mit site http://www.larsbachmann.dk har været nede længe nu?

 6. Thomas Jacobsen
  07/12/07 @ 05:47

  Haar > Det er hermed noteret 🙂

  Bachmann > Hmm, den virker ellers fint nu? Du mener den var nede mellem kl. 14:30 og 16:00?

 7. JesperFJ
  01/01/08 @ 12:43

  Hej Thomas

  Jeg kan sekundere Backmann i at oppetid er en vigtig ting. Jeg har pt. haft et Privat > Advanced webhotel. I november og december har jeg foretaget 5908 målinger af svartiderne på min forside af http://www.designure.dk. 350 af disse tog over 30 sekunder med en nedetid på 5.9%. Jeg synes godt man kan forvente en betydeligt bedre oppetid end dette også for Privat webhotellerne, men har nu valgt tvunget af omstændighederne at opgradere til Erhvervshotellet der lige er knap en faktor 4 dyrere. Her er det dog en garanteret oppetid.

 8. Thomas Jacobsen
  02/01/08 @ 07:38

  Hej Jesper,

  Hvis du stadig har dine målinger liggende, vil jeg gerne have dem tilsendt på tjj@surftown.com 🙂

  Og godt nytår 😉

  /Thomas

 9. JesperFJ
  26/01/08 @ 13:59

  Hej Thomas

  Beklager det sene svar. Jeg har sendt dig en email med målingerne. Skiftet til Erhvervshotel gjorde ikke tingene bedre, jeg har også sendt dig data for den øvelse. Kan man se nogen steder i administrationsmodulet hvad oppetiden er på en server?

  Mvh Jesper

 10. Thomas Jacobsen
  28/01/08 @ 09:04

  Hej Jesper,

  Jeg har kun fået din PS-mail med recyclings.. Jeg mener ikke oppetiden vises i Hsphere.

  Dbh
  Thomas

 11. allane
  19/02/08 @ 20:49

  Hej Thomas

  Lige en ekstra kommentar mht. “fri trafik” (har også skrevet om det i andet indlæg):

  Min holdning er at der skal være en begrænsning evt. med mulighed for tilkøb. “Fri trafik” er selvfølgelig fedt og er standard i branchen (ligesom priser ex. moms:o) ). Men de fleste ved godt, at det ikke passer alligevel. Hvis man overdriver pga. store fildownloads….ja, så bliver sitet naturligvis lukket for at beskytte alle andre kunder på den server. Det er klart og helt rimeligt.

  Jeg synes dog I skal gå foran på dette punkt også. Lav klare retningslinjer om hvor meget trafik der er tilladt pr. dag/måned, så der ikke er nogen tvivl om hvornår man nærmer sig grænsen. Sæt evt. en tilpas høj grænse, så I stadig kan kalde det “Fri trafik”.

  Det er en fordel for alle parter, som jeg ser det.

  -AllanE

 12. Looper
  06/03/08 @ 21:04

  Hej Thomas

  Mine primære behov p.t. er bedre oplysninger om driftsinfo, samt mulighed for at se ressourceforbrug for et site.

  Jeg bruger en del tid på at sikre at mine kunder og brugere er tilfredse. Dvs, når en server så er ustabil, leder jeg rundt for at se om det skyldes noget jeg har kode, databasen, min forbindelsen eller hele serveren generelt. Driftsinfo viser for det meste kun at alt er godt, også selvom f.eks. serveren er udsat for et DDoS angreb (som den var igår). Denne information ville være guld værd på det tidspunkt hvor jeg leder efter årsagen.

  Jeg vil generelt hellere have at en server er nede 3 minutter længere, hvis så driftinfo er opdateret, end omvendt.

  Mht. ressurceforbruget, handler det også om tilfredse kunder og brugere. Hvis jeg kan optimere mine sites, så svartiden er hurtig, ved at de belaster serveren mindst muligt, vil jeg meget gerne det. Men p.t. har jeg ingen ide om hvor belastningen ligger.

  Det var alt.

  – Magnus

 13. KamikazeXPS
  07/03/08 @ 09:45

  Safe mode og register_globals
  disse 2 er vigtige at kunne slå til og fra, så det brugeren ønsker at køre på hp også kan køre som det skal.
  f.eks. phpbb3 skal bruge
  Safe mode – on
  register_globals – off
  men kan køre uden disse,

  Det du mangler i din liste der er.:
  HTTP input character conversion:
  mbstring.http_input must be set to pass. No HTTP output character conversion:
  mbstring.http_output must be set to pass
  som phpbb3 ikke kan køre uden.

 14. Surftown / Thomas
  07/03/08 @ 10:07

  Hej Magnus,

  Som Allan er inde på i indlægget over dit, har jeg også tænkt mig at sørge for vi kan gå foran i at oplyse hvor meget belastning vi tillader. Faktisk er jeg godt i gang 🙂

  KamikazeXPS -> Surftown understøtter (endnu) ikke PhpBB3, så nej, det mangler ikke.. 😉

  /Thomas

 15. mabu
  02/06/08 @ 16:56

  Safe mode og register_globals m.v.
  Ja se og få dem OFF plz de fleste ting du kan smide ud på dit website