Codegarden 13 – dag 1

IMG_7155

Vi er taget til Umbraco Codegarden 13 for at høre om det sidste nye indenfor Umbraco. Umbraco er det mest anvendte ASP.NET CMS hos Surftown, så derfor er det interessant for os at vide hvad der rør sig.

Det hele startede godt ud med at Umbracos stifer, Niels Hartvig, viste os nyhederne i det nye Umbraco 7. Den nye version bygger på den same kerne som Umbraco 6, men det administrative interface er forbedret og optimeret. Som en af de helt store forbedringer kan det nævnes, at det nye interface er fuldt ud touch-venligt.

Go Basic
På Codegarden bliver en række casestudies også vist frem. En af de mest interessante (indtil videre) er Økononomi- og Indenringsministeriets Go Basic-projekt.

Hele kernen i projektet er et ønske om, at kunne lave avancerede hjemmesider på en nem, brugervenlig og tidseffektiv måde. Ideen stammer fra en undersøgelse ministeriet lavede for noget tid siden, hvor man konkluderede at man brugte for mange ressourcer på webudvikling.

For at løse problemet valgte man at udvikle et færdigt system, som kunne anvendes af alle – og som base valgte man Umbraco. Systemet er blevet en stor success, og anvendes i dag af flere offentlige instutioner. Go Basic er i dag open source, og kan derfor downloades og anvendes frit af alle.

Du kan downloade Go Basic på gobasic.dk.

Det her er kun det første indlæg om Codegarden 13, så hold øje med bloggen de næste dage.