Status på den omfattende opgradering

Den seneste tid har nogen kunder oplevet som en ‘bumpy ride’, og det vil jeg gerne beklage. Heldigvis går vi nu ind i den sidste fase af opgraderingsprocessen, og kan efterhånden skimte lyset for enden af tunnelen!

En større del af ressourcerne i driften har været allokeret til opgraderingen, og vi må konstatere at den daglige drift har været mere reaktiv end ønsket – og det har hverken været sjovt for vores kunder, Driftsafdelingen eller Supportafdelingen.

Derfor er vi meget taknemmelige for den tålmodighed, som vores kunder har udvist os. Og vi er godt klar over, at vi meget snart skal bevise, at det har været værd at vente på!

Det føles lidt som den frustrerende slutfase i forbindelse med totalrenovering af et hus. Man glæder sig til at byggefasen er overstået, og det er først der man kan nyde sin nye hverdag. Og det er den samme oplevelse, som vi glæder os til at give vores kunder.

Forventet afslutning af opgraderingen er planlagt til medio december! Og vi glæder os virkelig til at opgradere til den nyeste version provisioneringssystemet, som giver vores kunder et opdateret kontrolpanel med flere muligheder. Desuden får vi en ny platform, hvor vi kan lancere VPS samt en væsentligt forbedret version af hjemmesideprogrammet.

Det har været en stor omgang eftersom flere hundrede servere skal have nyt operativ system samt migreres over på det nye system. Og det har ikke skortet på kompleksitet eftersom webhoteller med ekstern DNS, dedikerede IP-adresser, Frontpage Extensions osv. har krævet specielle løsninger.

Vi har forsøgt at placere de planlagte nedetider mindst ubelejligt for vores kunder. Derfor har serveroperationerne overvejende været planlagt i de tidlige morgenstunder samt i weekenderne for at opnå den mest optimale balance mellem planlagte operationer og akutte reaktive operationer. Her i slutfasen gør vi ekstra meget ud af at informere på vores driftsstatus, og håber at I kan vente lidt endnu på en ny og forbedret kundeoplevelse!

35 Comments

 1. Hans P.
  17/11/09 @ 13:26

  Hej Thomas,

  Kl. 13.00 en tirsdag er ved gud ikke morgentimer eller weekend i min almanak 🙁

 2. Thomas Folmann
  17/11/09 @ 16:43

  @Hans P.: Hej Hans, serveroperationerne har overvejende været planlagt i de tidlige morgenstunder samt i weekenderne, og det er korrekt at opgraderingen af din databaseserver ikke er sket i dette tidsrum. På vores serverstatus har vi annonceret opgraderingen, som har haft en varighed på ca. 30 minutter.

 3. Anika Eibe
  17/11/09 @ 20:25

  Det glæder mig at høre, for som web-analfabet, har jeg været temmelig handicappet uden hjemmesideprogrammet.
  Lige et spørgsmål … er det muligt at påbegynde arbejdet med den nye hjemmeside i det nuværende SiteBuilder for derefter bare at ændre til et af de nye designs, når den nye version kommer?

  Mvh
  AnikaEibe

 4. Thomas Folmann
  18/11/09 @ 10:07

  @Anika Eibe: Hej Anika, du kan godt bygge din hjemmeside i den nuværende sitebuilder, da den senere hen vil blive flyttet over på den nyeste version.

 5. Torin
  18/11/09 @ 12:43

  Hej

  Jeg kan se mydb4 står for tur i dag, det er fint nok. 🙂 Men jeg er nysgerrig efter om migrereringen medfører en opgradering fra mysql version 4.1.21-log enten nu eller i nær fremtid? Og om det er de omtalte opgraderinger, der har fået serveren til periodisk at køre endog meget langsomt?

  Fortsat held og lykke med operationerne.

 6. Jakob Olsen
  18/11/09 @ 18:20

  Nu har i gjort det igen…. for tredje gang på relativt kort tid er min side nede i længere tid. I er simpelthen nødt til at blive bedre til at lave det i tjener jeres penge på. Det er meget utilfredsstillende.

  Jeg kan ikke få kontakt til mine databaser på mydbb5. Den er efter sigende blevet opgraderet i dag, men serverstatus står til at den skulle være oppe.

  Det er den imidlertid ikke…..

 7. Anika Eibe
  18/11/09 @ 20:42

  Tak for svaret til et dumt spørgsmål. 🙂

 8. Kasper
  18/11/09 @ 22:51

  Hej Thomas,

  Jeg har et erhvervshotel hos jer, hvor jeg kører et par domæner. Sidst på eftermiddagen opdagede jeg at der var problemer med min MySQL server – sitet viste intet indhold fra MySQL, mit PHPBB3 forum spyttede en mærkelig fejl ud, og min WordPress blog opførte sig endnu mere underligt. Klokken var omkring 17.30. Jeg tjekkede straks jeres driftstatus, der som altid når jeg har problemer med et eller andet hos jer, fortæller mig at alt er i orden. Som en lille sidenote stod der dog til højre at der ville blive udført driftsarbejde på min MySQL server indtil kl. 16, og at udfaldet ville vare 50 minutter. Da klokken jo var noget mere end det, skrev jeg til supporten. Min support forespørgsel blev sendt kl. 17.50, selv om jeres support system påstår at det var kl. 16.50 (det kan være I lige skal stille uret). Jeg regnede med at jeg måske havde krav på noget VIP support som erhvervskunde, men da jeg klikkede på det link fik jeg en error500dk.html i hovedet, hvor jeg blev bedt om at fortælle jer hvad I havde gjort forkert – det sker stadig. Logger jeg på PHPMyAdmin fortæller den mig følgende:

  “Din PHP MySQL-biblioteks version 5.0.51a afviger fra din MySQL server version 4.1.22. Dette kan forårsage uforudsigelige resultater.”

  Og det må man sige at den har ret i, for jeg kan ikke kigge i en eneste af de mange tabeller, hvilket jo nok også er grunden til ovenstående problemer. Her vil jeg så lige forsøge at opsummere:

  – I nedgraderer min MySQL
  – I fortæller mig ikke om det (jeg skal selv finde informationen)
  – Jeg kan ikke få den VIP support jeg betaler for (?) fordi jeres links ikke virker
  – Jeres support har ikke svaret her 5 timer efter, til trods for at I efter en større opgradering vil næsten må forvente problemer og derfor have folk klar?
  – Mit site har været i udu i over 5 timer, hvor de mest esentielle funktioner er sat ud af drift, og vil sandsynligvis være det resten af natten, indtil I forhåbentligt får sat en tekniker på sagen engang i morgen.

  Ret mig endelig hvis noget af ovenstående er forkert. Er det hvad man kan forvente af “Danmarks bedste webhotel”, som man betaler over 2.000 kr. for om året? Jeg kan naturligvis ikke udelukke at I rent faktisk ER Danmarks bedste webhotel, men efter den her oplevelse frygter jeg kraftigt at det i så fald siger mere om konkurrenterne end om jer. Jeg ser meget frem til at problemet bliver rettet og jeg får en forklaring på hvorfor I har valgt at rode sådan rundt i mine databaser!

  Mvh.

  Kasper

 9. Thomas Folmann
  19/11/09 @ 11:08

  @Kasper: @Jakob Olsen: Hej begge, jeg har undersøgt sagen nærmere. Ved en fejl blev MySQL versionen for myddb5 ændret ifbm. serveroperationen. Fejlen har heldigvis kun berørt et fåtal af vores kunder, hvorfor det tog nogle timer før vi blev bevidste om problemet. Vi holder nemlig skarpt øje med supportsager, der vedrører de servere som opgraderes. Men det hjælper selvfølgelig ikke på jeres specifikke oplevelser og jeg beklager fejlen!

 10. Torin
  19/11/09 @ 11:31

  Så kan jeg da indskyde at MySQL-versionen på mydb 4 også blev ændret – det var dog en opgradering fra 4.1.21 til 4.1.22. Jeg ved ikke, hvor stor forskel der er på de to versioner – det medførte i hvert fald ikke nedbrud på det website, jeg administrerer, blot en let ændret opførsel for foreløbig én af de queries, der bruges.

 11. Peter Persson
  19/11/09 @ 15:42

  Jeg opdager tilfældigt at hjemmesiden er nede. Jeg kan ikke se at vi er blevet adviseret om opdateringsarbejdet som jeg kan forstå af ovenstående indlæg. Er det glippet?

 12. Simon S
  19/11/09 @ 17:57

  Er denne opgradering grunden til at mydbb8.surf-town.net har været nede siden 15:45 iflg jeres egen statistik?
  Klokken er i skrivende stund 17:55

 13. Thomas Folmann
  19/11/09 @ 21:02

  @Peter Persson: Hej Peter, dagens opgraderinger har ikke haft noget med din hjemmeside at gøre. Såfremt du oplever problemet igen, så er du meget velkommen til at kontakte vores Supportafdeling – gerne med tidspunkt, så de har noget konkret at fejlsøge på.

 14. Thomas Folmann
  19/11/09 @ 21:12

  @Simon S: Hej Simon, jeg må desværre erkende, at opgraderingen af myddb8 ikke forløb helt problemfrit. Serveren kom tilbage i normal drift kl. 18.15, og det er simpelthen ikke godt nok! Jeg kan desuden oplyse, at Driftsafdelingen har sikret at denne fejl ikke kommer til at opstå for de resterende serveropgraderinger.

 15. OrlaRau
  23/11/09 @ 13:03

  Hvor kan man se en liste over hvilke webservere og databaseservere der er opdateret og dermed lige nu skulle køre som man kan forvente i fremtiden?
  Jeg vil bare gerne vide om jeg skal gennemføre min planlagte flytning af website til Surftown fra anden udbyder eller jeg skal droppe det.
  Jeg er specielt interesseret i ws43 og ws44 samt mydb6 og mydb17. Den performance der leveres lige nu er absolut ikke tilfredsstillende.

  Hilsen, Orla

 16. Thomas Folmann
  23/11/09 @ 13:11

  @OrlaRau: Hej Orla, samtlige web, mail og dataservere er nu opgraderet, hvilket er en af forudsætningerne for at kunne opgradere til den nyeste version af provisioneringssystemet – og dette forventes at ske medio december! Hvis du oplever problemer med performance på udvalgte servere på nuværende tidspunkt, så vil jeg anbefale dig at kontakte supporten.

 17. OrlaRau
  23/11/09 @ 13:31

  Hej Thomas. Tak for svar.
  Lige nu kører ws44 og mydb17 faktisk fint, men det svinger meget.

 18. Thomas Folmann
  23/11/09 @ 13:34

  @OrlaRau: Hej igen, du er meget velkommen til at bede supporten opsætte udvidet overvågning for dine sites, så I har et fælles udgangspunkt for eventuel fejlfinding.

 19. OrlaRau
  23/11/09 @ 13:53

  Hej Thomas. Det lyder spændende. Nu vil jeg bestille redelegering af det domænenavn jeg er i gang med at flytte til Surftown. 🙂

 20. Dennis M.
  23/11/09 @ 20:49

  @Peter Persson, et. al. hvis man mangler overvågning af sit site, kan pingdom.com anbefales

 21. Asbjørn
  23/11/09 @ 22:13

  Betyder dette så, at I (endelig) har opgraderet til Windows Server 2008 (R2?) og IIS 7?
  Hvis ikke, hvornår bliver det så? IIS 7 har nogle væsentlige forbedringer mht. f.eks. ASP.NET MVC.
  Og når vi nu er ved opgraderinger, har I .NET 3.5 SP1 på serverne efterhånden?

 22. Thomas Folmann
  24/11/09 @ 08:51

  @Asbjørn: Hej Asbjørn, .NET 3.5 SP1 er mig bekendt rullet ud på samtlige servere nu. Mht. til dit andet spørgsmål, så kan vi tilbyde Windows Server 2008 og IIS 7 lige så snart Parallels (vores systemleverandør) kan understøtte dette OG selve provisioneringssystem også er blevet opgraderet. Så ja det kommer, og jeg håber det bliver første kvartal 2010…

 23. Dennis M.
  24/11/09 @ 08:55

  @Asbjørn: ASP.NET MVC kan fåes til at virke skal bare sørge for at ens routes går forbi en aspx side, så man er sikker på .NET håndtere siden. Spørg support efter en guide .. jeg har med held fået det til at virke og har sendt fremgangsmåden til support …

 24. Asbjørn
  24/11/09 @ 09:10

  @Dennis M.: Det har jeg såmænd også. Pointen var, at med IIS 7 kan man få adresser uden .aspx, hvilket ikke er muligt (uden en ydelsesnedgang) på IIS 6.

 25. Asbjørn
  24/11/09 @ 09:11

  @Thomas Folmann: Lyder godt. 🙂
  Har I nogen planer mht. til .NET 4.0, som skulle komme en gang til foråret?

 26. Dennis M.
  24/11/09 @ 09:43

  @Asbjørn: Yeps yeps, vil være dejligt 🙂

 27. Thomas Folmann
  24/11/09 @ 09:50

  @Asbjørn: Ikke konkrete planer for nuværende, men fremadrettet har vi skam et ønske om at kunne tilbyde ‘new cool technology’. Og her er den foranstående opgradering af provisioneringssystemet en absolut forudsætning 😉

 28. Julian
  24/11/09 @ 19:24

  Får man mulighed for cron jobs i nærmeste fremtiden?

 29. Asbjørn
  24/11/09 @ 20:45

  @Thomas Folmann: Parallels? Vil det sige, at I skifter til Plesk som kontrolpanel? I så tilfælde glæder jeg mig til det…

 30. Thomas Folmann
  25/11/09 @ 07:52

  @Asbjørn: Parallels har flere kontrolpaneler end Plesk – de står nemlig også bag hSphere, som vi anvender.

 31. Thomas Folmann
  25/11/09 @ 07:52

  @Julian: Ja, det vil blive muligt på VPS-produkterne.

 32. Steen E.
  02/12/09 @ 10:36

  Som så mange andre har jeg et erhvervssite med mange brugere (på WSB17/DB8) og det har kørt helt perfekt siden driftstart i sommers – flot !

  I forbindelse med opgradering vil jeg dog gerne vide om der er ny version af PHP eller MySQL ? Og i så fald – om der er kendte problemer ?

  Ellers tillykke med både god support og driftsikkerhed (indtil nu :o)

  Steen

 33. Thomas Folmann
  04/12/09 @ 08:36

  @Steen E.: Hej Steen, af hensyn til vores kunders websites, så vil PHP og MySQL versionerne ikke blive ændret ifbm. opgraderingen af provisioneringssystemet – det giver mest mening at holde disse ting adskilt 😉

 34. Kasper
  07/12/09 @ 08:37

  @Thomas
  hvornår regner i med at det er muligt at komme ind på kontrolpanlet?

 35. Thomas Folmann
  07/12/09 @ 09:06

  @Kasper: Hej Kasper, vi opdaterer løbende informationen på https://blog.surftown.dk/nyheder/naste-weekend-den-store-opgradering samt vores server status.