Google Chrome – Googles nye browser

Google lancerede forleden deres nye browser, Chrome, som indeholder et par spændende nyheder. Det første du sikkert bemærker, når du åbner Google Chrome, er et lidt anderledes udseende. Vinduet fylder meget mindre og der er i stedet fokus på hjemmesiderne.

Startsiden er dine mest besøgte websider, der bliver vist med miniaturer, som du hurtigt kan klikke på og dermed hurtigt komme videre til. Du kan naturligvis også angive en anden startside.

Det næste der springer i øjnene med Chrome er hastigheden. Og her mener jeg både visning af almindelige sider, men især hastigheden på afvikling af ”tunge sider” med masser af JavaScripts, som man ofte ser det på mange større og komplekse hjemmesider i dag. På de hjemmesider jeg kender som ret tunge i det, var Chrome konsekvent meget hurtigere end både Firefox samt Internet Explorer.

Chrome er også nært beslægtet med Googles søgemaskine, og er derfor meget hurtig til at finde resultater, når du starter med at taste en hjemmeside oppe i browserens adressefelt.

Et andet område, hvor Chrome adskiller sig fra konkurrenterne, er at den er ”crashsikker”. Hver enkelt faneblad kører i sin egen proces, så hvis en crasher, er det ikke hele browseren, der ryger. Fanebladene er også placeret helt oppe i toppen og er lidt mere overskuelige at gå til.

Google Chrome, som er i beta, har dog (endnu) ikke mulighed for brug af udvidelser, hvilket er en af de klare fordele ved konkurrenterne, hvis du som jeg er tilhænger af små tilføjelser, der kan gøre din browser mere personlig.

Til gengæld tror jeg Chrome på sigt kan blive en helt fænomenal browser. Du kan hente browseren fra Google Chrome’s hjemmeside eller opleve Google Chrome tegneserien, der beskriver projektet. Den finder du på følgende adresse.

I morgen fortsætter vores “Google Uge”, hvor du her på bloggen kan læse om Google Trends.