Google AdSense – tjen penge på dit webhotel

Google AdSense er en gratis tjeneste, der gør det muligt for dig at tjene penge på din hjemmeside. AdSense er enkelt at integrere og analyserer automatisk indholdet af dine sider, for at kunne vise annoncer indenfor samme fagområde, hvilket gør dem langt mere interessante for de besøgende.

Hvis du derfor har en blog eller hjemmeside, der handler om computere, vil AdSense automatisk vise reklamer fra annoncører som f.eks. har budt på nøgleordene “bærbar”, “digitalkamera” og ”harddisk”.

 

Mange hjemmesider benytter Google AdSense, både store og små. Vi anbefaler tekstannoncer, fordi de er en mere accepteret måde at bruge frem for bannerreklamer, som mange finder påtrængende. Bemærk i øvrigt, at AdSense ikke vises hvis dine besøgende benytter AdBlock eller lignende i deres browser.

De reklamer, der vises på din hjemmeside, udvælges efter hvilke annoncer, der giver dig den bedste indtjeningsmulighed – beregnet efter antal klik og klikpris. Hvis en annonce giver dig 5 kr. pr. klik, men sjældent får et klik, vil den blive fravalgt til fordel for en anden reklame, der giver 2 kr. pr. klik, men som er mere populær.

Hvor meget du kan tjene afhænger dog af mange ting, først og fremmest hvor mange besøgende din side har. Jo flere besøgende, desto større indtjening. Nogle brancher er mere populære end andre, hvilket afspejler sig i annoncørernes klikpriser. Jo højere klikpris, desto større indtjening. Google overfører indtjeningen direkte til din bankkonto hver måned.

Den bedste måde at finde ud af, hvor meget du kan tjene, er simpelthen at melde dig til og begynde at vise annoncer på din hjemmeside. Du kan tilmelde dig her.

I morgen slutter vores “Google uge”, hvor vi fortæller dig hvad du kan få ud af Google AdWords!

2 Comments

  1. Thor Kidmose
    25/11/09 @ 15:40

    Hvordan kan google adsense reklamer blive tilføjet jeres “sitebuilder” hjemmesider?

  2. Thomas Folmann
    25/11/09 @ 16:35

    @Thor Kidmose: Hej Thor, det er Supporten du skal have fat i 😉